Zostań zawodnikiem Zapisz się na bieg Caritas już dziś

Caritas to jedna z najważniejszych organizacji w naszym społeczeństwie. W rzeczywistości jest to jedna z najszybciej rozwijających się organizacji charytatywnych. Jest to globalna organizacja charytatywna, która koncentruje się na niesieniu pomocy osobom znajdującym się w pilnej potrzebie i uzyskaniu pomocy od Caritas Medical Missions poprzez strategiczne partnerstwa z misjami medycznymi na całym świecie.

Fundacja Caritas jest jedną z nielicznych fundacji działających w obszarach takich jak opieka zdrowotna, edukacja i rozwój na całym świecie.

Wszyscy biegamy – kiedy jesteśmy młodzi, trenujemy i ostatecznie biegamy w naszym pierwszym maratonie. Jednak z wiekiem dystans tych ras rośnie; nie chodzi tylko o naukę równowagi na nogach przez kilka godzin. Po przebiegnięciu maratonu przez rok możesz zakwalifikować się do rywalizacji w maratonach szosowych!

Niektóre z tych maratonów to La Marche Marathon (Boulogne-Billancourt) lub Berlin Marathon (Berlin). Wyzwaniem jest znalezienie sposobu na trzymanie się nóg podczas biegania po trudnym terenie, takim jak błoto lub w chwilach, gdy trawa staje się trudna do chodzenia z powodu opadów deszczu lub śniegu. Aby odnieść sukces w tym wyścigu, ważne jest, abyś nauczył się, jak działa twoje ciało podczas biegania na długich dystansach, aby można było zaplanować trening i osiągnąć swój osobisty

W tym filmie Fundacja Caritas prowadzi charytatywny wyścig w Afryce. To dobry przykład ekscytującego i trafnego wprowadzenia do interesującego tematu.

Jednym z najważniejszych i najtrudniejszych aspektów życia jest bieganie. Jeśli nie jesteś biegaczem, powinieneś zacząć się w to angażować. Oto Twoja szansa, aby nim zostać!

Fundacja Caritas zawsze szukała nowych sposobów, aby bieganie było jeszcze przyjemniejsze i bardziej atrakcyjne. Tak więc, aby stworzyć bardziej konkurencyjny wyścig, planują zaprosić biegaczy z całego świata do rywalizacji w jednym z największych zawodów biegowych w historii.

Dzięki Fundacji Caritas możesz teraz zostać biegaczem i wziąć udział w prawdziwym wyścigu charytatywnym.

24. Wyścig Caritas został zainicjowany przez Fundację Caritas w 2007 roku w celu zebrania 125 milionów dolarów dla osób potrzebujących opieki medycznej za granicą. Do 2020 roku cel ten zostanie osiągnięty dzięki pracy wielu wolontariuszy i sympatyków za pośrednictwem wszelkiego rodzaju mediów: reklamy, teledysków, zwiastunów itp. Należy również wspomnieć, że jest on wykorzystywany jako okazja do pozyskiwania funduszy przez kilka firm: Google

Świat biegania jest pełen dramatycznych momentów, wspaniałych występów i niezapomnianych chwil. Jest jednak wiele osób, które nie wiedzą, jak zostać konkurentem. Nie wiedzą, jakie wyzwania mogą pokonać i jak mogą zostać najlepszymi biegaczami.

Moim marzeniem jest być najlepszym biegaczem na świecie, ale nie wiem od czego zacząć i nie mam trenera ani wpisowego. Fundacja Caritas wzywa ludzi z całego świata do biegania od roku do końca 2015 roku z pomocą swojego funduszu charytatywnego, który poprzez darowizny pomoże ludziom zachować zdrowie i zdrowie przez wiele lat!

Caritas to globalna organizacja opieki społecznej działająca w ponad 100 krajach. Od trzech lat organizują Caritas Półmaraton, coroczny wyścig charytatywny, w którym biegacze wyruszają na 26,2 km przygodę (z opcjonalnym 7-kilometrowym „mini-maratonem” z biegaczami z różnymi prędkościami). To ambitne wyzwanie daje wyjątkową okazję do poznania ludzi z różnych kultur i podzielenia się ekscytacją biegania z kimś, kto rozumie, jak to jest biegać charytatywnie. W wyścigu udało się zebrać ponad 3 miliony euro rocznie na cele humanitarne na całym świecie: 2 258 000 euro przekazała Caritas Austria, a 1273 100 euro Caritas Niemcy.